توضیحات کامل تر در مورد چراغهای خطی (پروفیل)

به نظر میاد چراغ های خطی بواسطه شکل و قیافش خیلی تونسته خودش و نسبت به چراغ های قدیمی تر با اکثر فضاها همراه کنه. دیگه تقریبا داره در هر عرضی عرضه می شه. خوبی این چراغ ها اینه که می تونن  بیشتر نیازهای روشنایی و نورپردازی را از تاکیدی گرفته تا نور گسترده برآورده کنن.  

یکی از اصلی ترین ویژگی چراغ های خطی هماهنگیشون با معماری محیطه که می تونیم به واسطه اون ها نورپردازی معمارانه تری داشته باشیم یعنی ببینیم به چه دلیلی ( از نظر زیبایی شناسی ، احساسی و کاربری ) قسمتی از فضا باید نور داشته باشه و قسمتی دیگه سایه؟ پس بهتره اول از همه با توجه به طرح معماری مشخص شده، پروفیل ها رو بدون منابع نوری در سقف نصب کنیم بعدش که داریم به انتهای کار پروژه نزدیک می شیم یا هر وقت که از نحوه مدیریت نور و سایه مطمئن شدیم ، مدل چراغ مناسب داخل پروفیل ها رو انتخاب و داخلش جانمایی کنیم.

نحوه نصب انواع پروفیل ها (روکار، توکار، آویز، لبه دار یا تریم لس) در سقف های مختلف و همین طور نحوه برق رسانی اونها با توجه به تنوع منبع نوری بکار رفته در پرفیل ها (که یه سری درایور دارن یه سری ندارن) و همین طور لایه های متنوع نوری متفاوت هستند برای همین پیشنهاد می کنن و می گن بهتره قبل از اجرای سقف و تهیه پروفیل ها، حواسمون به مراحل اجرا و نحوه برق رسانی باشه.

دیگه هیچ کی نیست که ندونه چراغ های داخل پروفیل ها ال ای دی هستن پس نوع کیفیت چیپ ( شاخص نمود رنگ و بهره نوری ) همین طور درایورهایی که برای راه اندازیشون به کار می ره و یه سری موارد دیگه در تعیین کیفیت نور و طول عمر اون ها زیادی پر اهمیته.

 این چراغ ها به خاطر خطی بودنشون یه وقتایی غلط انداز می شن مثلا در نگاه اول به نظر می رسه حتما باید در راستای طول میز نصب بشن البته که این موضوع به کاربری میز ربط داره  مثلا نصب اون ها در راستای طول میز و بالای سر ملتی که دارن با کامپیوتر کار می کنند جالب نیست چون باعث خیرگی روی چشم شده یا نورش روی صفحه مانیتور می افته و … پس بهتره یا دو تا چراغ و در دو طرف میز ( هم راستا با دید کاربر) قرار بدیم یا اگر هم می خواهیم چراغ خطی رو در راستای طول میز داشته باشیم ،  چراغ دو طرفه (up & down) رو بالای میز نصب کنیم تا موقع کار با کامپیوتر از نور قسمت up که به صورت غیر مستقیم به سقف تابیده می شه و منعکس می شه استفاده کنیم.

الانه این چراغ ها رو به صورت نصب شده داخل دیوار زیاد می بینیم اما به نظر میاد برای همه جا مناسب نباشه چون بیشتر این چراغ ها back light هستند و با روبروی چشم قرار گرفتن ، باعث خیرگی می شن یا اگه چشم زدگی و هم بذاریم کنار به خاطر خاصیت نور ، تمام توجه رو به سمت خودشون جلب می کنن و اجازه نمی دن بقیه زیبایی فضا به طور متعادل به چشم بیان برای همین شاید برای همه جا انتخاب خوبی نباشه ولی این تکنیک می تونه برای بعضی جاها مثل راهروها که افراد روبروی چراغ قرار ندارند یا هدف، جلب توجه و دعوت کردن به قسمتی از محیط هستش ، خیلی هم خوب باشه.